RSS

Pekignese,Westie

καφέ σκύλος Pekingese / Πεκινουά σε λευκό φόντοPekignese

                         Τoy Dog
 Ύψος:30-45cm
    Βάρος:2.5-5kg


       
Εμφάνιση:Τα Πεκινουά έχει χαρακτηριστική εμφάνιση που το ξεχωρίζει από κάθε άλλη μικρόσωμη ράτσα: κοντή και φαρδιά μουσούδα, με πολλές πτυχές, επίπεδο πρόσωπο και μεγάλα, σκούρα μάτια. Τα αυτιά του κρέμονται γύρω από το πρόσωπο αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ορατά καθώς καλύπτονται από πυκνό τρίχωμα και ο λαιμός του είναι κοντός και παχύς. Το σώμα, όπως και τα πόδια του, είναι κοντά και βαριά. Το τρίχωμά του είναι μακρύ, ίσιο και εξαιρετικά πλούσιο, με πυκνό υπόστρωμα και πυκνή χαίτη στα αυτιά, τα πόδια και την ουρά. Εντοπίζεται σε όλα τα χρώματα, με ή χωρίς κηλίδες άλλων χρωμάτων και συχνά με μαύρη μάσκα.

σκούρος σκύλος Pekingese / Πεκινουά κάθεται σε λευκό φόντοΣυμπεριφορά:Τα Πεκινουά δεν είναι απλά άλλη μια μικρόσωμη ράτσα. Διαθέτουν μεγαλοπρεπή προσωπικότητα και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι από τις περιπτώσεις σκύλων που, αν και δεν ψάχνουν τρόπο να καβγαδίσουν, θα εμπλακούν στον καβγά χωρίς δεύτερη σκέψη. Ιδιαίτερα αφοσιωμένο, χωρίς να το δείχνει απαραίτητα, το Πεκινουά δεν φημίζεται για την τρυφερότητα του αλλά συζητιέται συχνά το μνημειώδες πείσμα του. Είναι πολύ παιχνιδιάρικα σκυλάκια, που ωριμάζουν και ηρεμούν ωστόσο μεγαλώνοντας, ενώ δεν συμπαθούν πολύ τους ξένους. Έχουν επίσης μια τάση να ξεφεύγουν από το μέτρο, γεγονός που δεν τα καθιστά απαραίτητα αξιόπιστα στη συναναστροφή τους με τα παιδιά και τα μικρά ζώα.

Φροντίδα:Το Πεκινουά χρειάζεται, όπως είναι αναμενόμενο, ουσιαστική περιποίηση του τριχώματος του, σε καθημερινή βάση. Η διατροφή του Πεκινουά χρειάζεται προσοχή, καθώς τα μικρόσωμα αυτά σκυλάκια έχουν τάση για παχυσαρκία.










Westie(West Highland White Terrier)

λευκός σκύλος West Highland White Terrier στη φύση      Small Dog
 Ύψος:25-28cm
  Βάρος:6-10kg


Εμφάνιση:To West Highland White Terrier είναι ένα μικροσκοπικό αλλά δυνατό και δραστήριο σκυλί. Τα μάτια του είναι σκούρα, μετρίου μεγέθους και τα αυτιά του μικρά και στητά. Η κατασκευή του σώματός του είναι ελαφρώς ορθογώνια, ο λαιμός του μακρύς και μυώδης και η ουρά του μακριά και όρθια. Το τρίχωμά του είναι διπλό, με μαλακό υπόστρωμα και η εξωτερική τρίχα σκληρή, λευκή και ίσια. Επιπλέον μήκος τρίχας εντοπίζεται στο κεφάλι, δημιουργώντας την ψευδή εντύπωση της στρογγυλής κατασκευής.



Συμπεριφορά:Αν και δεν είναι πεισματάρικα σκυλιά, τα West Highland White Terrier είναι αρκετά ανεξάρτητα. Δεν θα σας δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκπαίδευση, πρέπει ωστόσο να ανακαλύψετε το σωστό κίνητρο για το κάθε ένα ξεχωριστά. Είναι ενθουσιώδη με τα παιδιά και φιλικά με τους αγνώστους. Ως εκ τούτου δεν αποτελούν και τους καλύτερους φύλακες, γαβγίζουν όμως αρκετά και - λόγω ενστίκτου κυρίως - λατρεύουν να σκάβουν!

Φροντίδα:Το σκληρό τρίχωμα του West Highland White Terrier δεν χρειάζεται παραπάνω από 1-2 φορές την εβδομάδα για να διατηρείται καθαρό. Εάν βέβαια συμμετέχει σε επιδείξεις, χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 επισκέψεις σε ειδικό τον χρόνο για να τριμάρεται η τρίχα σε συγκεκριμένο μήκος. Ένας καθημερινός περίπατος θεωρείται αρκετός για να κρατήσει εκτονωμένο το West Highland White Terrier σας.








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοι αναγνώστες και αναγνώστριες τα σχόλια βοηθούν στην βελτίωση του blog ...