RSS

Golden Retriever,German Shepherd

Οικογένεια σκυλιών Golden Retriever 5 παρατεταγμένα ανα ύψος στη φύσηGolden Retriever  

Large Dog

 Ύψος:51-61cm
  Βάρος:25-36kg 


Εμφάνιση:
Το Golden Retriever έχει ισορροπημένο, δυνατό κορμί και φαρδύ κεφάλι με εξαιρετικές αναλογίες. Διαθέτει σκούρα καστανά μάτια, στεγνό και μυώδη λαιμό και δυνατή κατασκευή οστών. Το τρίχωμά του είναι λείο ή ελαφρά σπαστό, με αδιάβροχο υπόστρωμα. Εμφανίζεται σε αποχρώσεις του μπεζ-χρυσού, είτε σε μονοχρωμία, είτε με λίγες λευκές τούφες στο στήθος. 
Συμπεριφορά:Σκυλιά με ευγενική έκφραση και φιλική διάθεση, τα Golden Retriever χαρακτηρίζονται από δίψα για μάθηση και τυφλή υπακοή προς τα αφεντικά τους. Δεν αποτελούν καλούς φύλακες γιατί, παρότι γαβγίζουν στη θέα των αγνώστων, σύντομα καταλήγουν να γίνονται οι καλύτεροί τους φίλοι! Πρόκειται για σκυλιά που λατρεύουν τα χάδια και την προσοχή των ανθρώπων και θα κάνουν ακόμα και τα πιο παλαβά κόλπα για να τα αποκτήσουν. Είναι ιδανικοί σύντροφοι των παιδιών κάθε ηλικίας και καλοί φίλοι κάθε κατοικιδίου της οικογένειας. Μην τα εμπιστευτείτε όμως με τα πουλιά - εκεί το ένστικτο νικάει την καλή ανατροφή!  
κανελί σκύλος Golden Retriever στέκεται στη φύση
 Φροντίδα: Η περιποίηση της τρίχας του Golden Retriever είναι εύκολη, χρειάζεται ωστόσο καθημερινή ενασχόληση, προκειμένου να μη δημιουργηθούν κόμποι στο μακρύ του τρίχωμα. Δύο φορές την εβδομάδα συνήθως αρκούν, εκτός από τις περιόδους έντονης τριχόπτωσης, το φθινόπωρο και την άνοιξη. Συνιστάται ο καθαρισμός των αυτιών δύο φορές την εβδομάδα.Τα Golden Retriever είναι ικανοποιημένα με μια μέτριας έντασης άσκηση. Δύο περίπατοι την ημέρα και περιστασιακό τρέξιμο ή παιχνίδι αρκούν για να εκτονωθούν.

καφέ σκύλος German Shepherd / Γερμανικός Ποιμενικός πρωταθλητής κάθεται μπροστά σε τρόπαια

German Shepherd

Large Dog

 Ύψος:55-65cm
  Βάρος:35-40kg 

Εμφάνιση:Το German Shepherd Dog είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί, με ορθογώνιο περίγραμμα και μυώδες σώμα. Τα μάτια του είναι μεσαίου μεγέθους, σκούρα και αμυγδαλωτά, τα αυτιά του στητά, τριγωνικά και με φορά προς τα εμπρός και η ουρά του φουντωτή και δυνατή. Το διπλό τρίχωμά του είναι πυκνό, σκληρό και ίσιο σε μαύρες ή γκρίζες μονοχρωμίες, ή σε διχρωμία με κίτρινα ή κόκκινα-καγέ σημάδια.

καφέ σκύλος German Shepherd / Γερμανικός Ποιμενικός κάθεται σε καναπέ Συμπεριφορά:Ο χαρακτήρας του German Shepherd Dog είναι ίσως το πολυτιμότερο στοιχείο του: πιστός, αφοσιωμένος και θαρραλέος, διαθέτει εξαιρετική ευφυία και μνημειώδη ευκολία στη μάθηση. Έχει εξωστρεφή ιδιοσυγκρασία, είναι πρόθυμος για δουλειά, πάντα σε ετοιμότητα και ατρόμητος. Αγαπάει την οικογένειά του και την παρέα τους και δεν πρέπει να μένει μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Γαβγίζουν μόνο όταν αισθάνονται ότι είναι απαραίτητο και παίζουν ευχάριστα με τα παιδιά αλλά και τα κατοικίδια με τα οποία έχουν μεγαλώσει μαζί. Χρειάζεται εκπαίδευση για να αναπτύξει τις αρετές του και να γίνει ο ανυπέρβλητος φύλακας που είναι και ο προστατευτικός σύντροφος των ανθρώπων που αγαπάει. Χωρίς αυτή, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα επιθετικό ή δειλό και άτολμο σκυλί.

 
Φροντίδα:Το German Shepherd Dog χρειάζεται άσκηση και ένα καθήκον να φέρει εις πέρας. Όποιο κι αν είναι αυτό, θα κρατήσει το μυαλό του απασχολημένο και το ένστικτό του ικανοποιημένο.Πρόκειται για ράτσα που μαδάει αρκετά, ιδιαίτερα κατά περιόδους και χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα αλλά και συχνό καθάρισμα στα αυτιά και τις πατούσες για να διατηρείται καθαρό.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοι αναγνώστες και αναγνώστριες τα σχόλια βοηθούν στην βελτίωση του blog ...