RSS

(Frensh,English,American) Bulldog

λευκός σκύλος Bulldog American σε δάσος με φύλλα American    Bulldog

 Large Dog

      Yψος:50-71cm 
      Βάρος:27-54kg









Εμφάνιση: Διατηρώντας τη φυσιογνωμία του προγόνου του, αγγλικού μπουλντόγκ, αυτή η νέα ράτσα διακρίνεται από κοντό, τραχύ τρίχωμα, πάντοτε λευκό με κόκκινες, καφέ ή μαύρες στάμπες. Το American Bulldog είναι ένα σκυλί εργασίας με εξαιρετικά μυώδη κατασκευή, δυνατό λαιμό ,σαγόνια, καστανά μάτια και, κατά περιπτώσεις, ένα καστανό  και ένα γαλάζιο. 
  
λευκός σκύλος Bulldog American με λουρί σε πράσινο γρασίδι
Συμπεριφορά:Το American Bulldog είναι πιστό, αξιόπιστο, γενναίο και αποφασισμένο. Δεν είναι εχθρικό σκυλί. Πάντα σε εγρήγορση και γεμάτο αυτοπεποίθηση, αγαπά πραγματικά τα παιδιά. Είναι γνωστό για τις πράξεις του ηρωισμού του προς τον κύριό του.Έχει ισχυρά προστατευτικά ένστικτα, και χρειάζεται ένα σταθερό, με αυτοπεποίθηση και επίμονο αφεντικό. Αυτό το σκυλί δε δείχνει τον παραμικρό δισταγμό ή φόβο μπροστά στον όποιο κίνδυνο αντιμετωπίζει το ίδιο ή η "οικογένειά" του. Είναι πιστό και αγαπά πολύ τα παιδιά, αν και θα ήταν προτιμότερο να μη μένει μόνο του με μικρότερης ηλικίας παιδάκια, καθώς είναι άτσαλο στον τρόπο που εκδηλώνει την αγάπη του.
  
Φροντίδα:Χρειάζονται από μικρά κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση καθώς, μεγαλώνοντας αναπτύσσουν όλο και περισσότερο τα αρχηγικά τους χαρακτηριστικά και τείνουν να γίνουν πεισματάρικα, ανυπάκοα και φοβικά με τους αγνώστους.Τα American Bulldog διαθέτουν εύκολο τρίχωμα και η περιποίησή τους δεν αφορά κάτι περισσότερο από ένα βούρτσισμα μία στο τόσο.


English Bulldog

Large Dog


      Yψος:31-40cm 
      Βάρος:22-25kg


 Εμφάνιση:Το χαρακτηριστικό "ζαρωμένο" τρίχωμα και άγρια όψη, το Bulldog διαθέτει κοντή και πλατιά μουσούδα, μεγάλα, φαρδιά ρουθούνια και παχιά χείλη που του δίνουν μια "συνοφρυωμένη" έκφραση. Τα μάτια του είναι βαθιά, σε απόσταση από τα αυτιά, ο λαιμός του κοντός και παχύς, με προγούλι και ζάρες κοντά στον λάρυγγα. Τα μπροστινά του πόδια απέχουν πολύ το ένα από το άλλο και είναι πιο κοντά σε σχέση με τα πίσω, ενώ η κίνησή του εν γένει είναι βαριά, με γρήγορα βήματα. Το τρίχωμά του, λεπτό και πυκνό, συναντάται σε πολλές παραλλαγές: μονόχρωμο, μονόχρωμο με μαύρη μάσκα, μονόχρωμο με μαύρη μουσούδα ή με ρίγες. Όλοι οι παραπάνω συνδυασμοί μπορούν να υπάρξουν σε αποχρώσεις του κίτρινου, του κόκκινου, του καφέ ή του λευκού. 


Αγγλικό Bulldog σε λευκό φόντο

Συμπεριφορά:Παρά την "τρομακτική" του όψη, το Bulldog είναι πλέον ένα από τα πιο ευγενικά και καλοσυνάτα σκυλιά. Πρόκειται για μια ράτσα που αγαπάει πολύ τους ανθρώπους και επιζητά την προσοχή τους, βρίσκεται πολύ κοντά στα παιδιά και γίνεται πολύ συχνά "χαλί να το πατήσεις". Σχεδόν κωμικό στις εκφράσεις του, είναι πάντα πρόθυμο να ικανοποιήσει τους γύρω του, παρά τον μερικές φορές πεισματάρικο χαρακτήρα του. Το Bulldog δεν διαθέτει την υπερβολική ενέργεια άλλων σκύλων. Αδυνατεί να τρέξει μεγάλες αποστάσεις ή να πηδήξει από ύψη, ενώ, λόγω του χαμηλού ύψους των ποδιών του, δεν διαθέτει κολυμβητικές δυνατότητες. Είναι σχετικά φιλικό με τους ξένους και τα κατοικίδια, αλλά οι προθέσεις του απέναντι σε άλλα σκυλιά δεν είναι πάντα οι καλύτερες. 

 Φροντίδα:Το τρίχωμα του Bulldog δεν χρειάζεται σημαντική περιποίηση, όμως οι ζάρες στο προσωπό του απαιτούν καθημερινό καθάρισμα, καθώς τα σάλια που εκκρίνει συχνά κρατούν το δέρμα στη γύρω περιοχή νωπό, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη δερματικών παθήσεων.




Frensh Bulldog

      Medium Dog


      Yψος:25-35cm 
      Βάρος:9-13kg

  Εμφάνιση:Το χαρακτηριστικότερο ίσως στοιχείο του French Bulldog είναι τα στητά, πεταχτά αυτιά του που θυμίζουν αυτιά νυχτερίδας. Το κεφάλι της ράτσας είναι μεγάλο και τετράγωνο, το σαγόνι του διακρίνεται συχνά από ελαφρύ προγναθισμό και τα μάτια του είναι στρογγυλά, πάντοτε σε έκπληξη, και σκούρα. Έχει μυώδες, καλά δομημένο σώμα, με βαριά κατασκευή οστών και χαμηλό κέντρο βάρους. Το δέρμα του είναι χαλαρό και σχηματίζει ζάρες στο πρόσωπο και το περιλαίμιο και το τρίχωμά του είναι κοντό, πυκνό, λείο και λαμπερό σε παραλλαγές του άσπρου, του μαύρου, του γκρι και του μπεζ. 

 Συμπεριφορά:Το French Bulldog είναι φιλικό, τρυφερό και παιχνιδιάρικο. Θεωρεί καθήκον του να ικανοποιήσει το αφεντικό του με κάθε τρόπο. Συχνό φαινόμενο η συμπεριφορά γελωτοποιού που υιοθετεί για να τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Πρόκειται ωστόσο για σκυλιά με έντονη προσωπικότητα που ενίοτε αγγίζει τα όρια της ισχυρογνωμοσύνης.

  Φροντίδα:Τα French Bulldog είναι εύκολα σκυλιά στην περιποίηση, καθώς το τρίχωμά τους απαιτεί ένα περιστασιακό βούρτσισμα 1-2 φορές την εβδομάδα. Ιδιαίτερη έμφαση όμως πρέπει να δίδεται στα σκυλάκια που έχουν έντονες ζάρες στο πρόσωπό τους, προκειμένου να καθαρίζονται συχνά για να προλαμβάνεται η ύπαρξη μολύνσεων και μικροοργανισμών. Τα French Bulldog λόγω κατασκευής δεν μπορούν να κολυμπήσουν. Επιπλέον απεχθάνονται το ζεστό, υγρό κλίμα. Αναπτύσουν συχνά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της ανατομίας των ρουθουνιών τους, οπότε συνιστάται η αποφυγή της έντονης δραστηριότητας, ειδικά σε περιόδους έντονης ζέστης.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοι αναγνώστες και αναγνώστριες τα σχόλια βοηθούν στην βελτίωση του blog ...