RSS

Basset Hound,Beagle,BIchon Frise



Basset Hound

Large Dog

  Ύψος: 28-38cm
   Βάρος: 20-29kg

Εμφάνιση: Κοντό αλλά όχι μικρό, το Basset Hound είναι ένα μεγάλο σκυλί με κοντά πόδια και χαριτωμένη συμπεριφορά. Έχει ορθογώνια κατασκευή, βαριά κόκκαλα και χαλαρό δέρμα, στο οποίο συχνά σχηματίζονται ζάρες. Τα μάτια του κινούνται στις αποχρώσεις του καφέ και τα υτιά του είναι λεπτά, μαλακά και μακριά - φτάνουν περίπου μέχρι την άκρη της μύτης. Το τρίχωμά του είναι λείο, κοντό και πυκνό, στα χρώματα του μαύρου, του λευκού, του καφέ αλλά ενίοτε και του κίτρινου. 

Συμπεριφορά:  Τα Basset είναι ιδιαίτερα φιλικά σκυλιά συντροφιάς, ήρεμα και υπομονετικά, με μεγάλες δόσεις χιούμορ στην καθημερινότητά τους. Επειδή ακριβώς τους αρέσει να κάνουν τον γελωτοποιό της παρέας, πολλοί θεωρούν ότι διαθέτουν περιορισμένη ευφυία, γεγονός που δεν ευσταθεί. Πρόκειται για μια ράτσα εξαιρετικά καλοπροαίρετη με τα παιδιά, που θα προσαρμοστεί εύκολα στην ζωή ενός διαμερίσματος, καθώς  δεν έχει μεγάλη ανάγκη για άσκηση. Πολύ στοργικά με τα αφεντικά τους  και φιλικά με τα παιδιά. Μπορεί να είναι λίγο πεισματάρικα με πράους  ιδιοκτήτες και χρειάζονται  ένα σταθερό, σίγουρο και συνεπή ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει  φυσική εξουσία επί των σκύλων. Τα σκυλιά πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες του σπιτιού και οι άνθρωποι  να είναι αυστηροί με αυτό.

Φροντίδα : Λόγω της κατασκεύης τους - είναι ιδιαίτερα βαριά και έχουν κοντά πόδια - τα Basset Hound πρέπει να αποφεύγουν να αναγκαστούν να κολυμπήσουν, καθώς δεν καταφέρνουν με ευκολία να επιπλεύσουν στο νερό.Επειδή είναι ράτσα που χρησιμοποιεί πολύ την όσφρηση, δεν πρέπει να τα αφήνουμε χωρίς λουρί στους περιπάτους τους γιατί εύκολα θα παρασυρθούν στο κυνήγι άλλων ζώων και το ένστικτο θα υπερισχύσει της όποιας εντολής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα basset συνηθίζουν να περπατούν με τη μύτη κολλημένη στο έδαφος...


 Beagle                                      Medium Dog

     Ύψος: 33-41cm
       Βάρος:9-11 kg    
  
Εμφάνιση:  Ράτσα που θυμίζει έντονα μια μικρότερη version των foxhound, τα beagle είναι μετρίου αναστήματος, στα όρια του μικροκαμωμένου (ανάλογα με την κατασκευή του), με έξυπνη μουρίτσα, χαμηλά αυτιά και σκούρα μάτια. Είναι σφιχτοδεμένο, ζωηρό και δυνατό, ενώ έχει την αντοχή να κυνηγάει για ώρες χωρίς να χάσει την όρεξή του και το ενδιαφέρον του. Το τρίχωμά του, κοντό και πυκνό, μπορούμε να το συναντήσουμε σε πολλές αποχρώσεις, πάντα με μια λευκή πινελιά στην άκρη της ουράς. 
                                                                                       
Συμπεριφορά: Το Beagle είναι αγαπητό, γλυκό και ευγενικό. Κοινωνικό, γενναίο και έξυπνο. Εξαιρετικό με τα παιδιά και γενικά καλό με άλλα σκυλιά, θα υποδεχθεί τους πάντες με τρελό ενθουσιασμό και κούνημα της ουράς και θα παραμείνει κοινωνικά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. αλλά εξαιτίας των κυνηγετικών του ενστίκτων, δεν πρέπει να το εμπιστευθεί κάποιος με μη-κυνοειδή κατοικίδια ζώα, εκτός αν έχει κοινωνικοποιηθεί με τις γάτες και άλλα κατοικίδια ζώα, όταν είναι σε νεαρή ηλικία.Είναι αποφασισμένο και απαιτεί υπομονετική και αυστηρή εκπαίδευση.Είναι σημαντικό να είστε ηγέτης της αγέλης αυτού του Beagle και να του παρέχετε τη σωστή ποσότητα της ψυχικής και σωματικής άσκησης, συμπεριλαμβανομένων καθημερινές βόλτες, για να αποφύγετε το άγχος του αποχωρισμού. Με αρκετή άσκηση θα είναι ήρεμο.

Φροντίδα:Τα beagle πρέπει να εκπαιδευτούν από πολύ νωρίς, καθώς έχουν τις δικές τους απόψεις για το ποιος οδηγεί ποιον και, εφόσον αργήσει να πάρει τις απαραίτητες κατευθύνσεις, θα δυσκολευτεί πολύ στην πορεία να προσαρμοστεί στη ζωή μέσα στο σπίτι. Το σημαντικότερο είναι να κάνουμε την εκπαίδευση να μοιάζει με παιχνίδι, έτσι ώστε το κουτάβι beagle να έχει κάποιο κίνητρο για μάθηση. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, αφού ένα βούρτσισμα μία στο τόσο θεωρείται αρκετό για να παραμείνει το - ούτως ή άλλως κοντό - τρίχωμά του λείο και περιποιημένο.




Bichon Frise

Εμφάνιση: Το Bichon Frise είναι ένα μικροκαμωμένο σκυλάκι που κερδίζει αμέσως την προσοχή με την εμφάνισή του. Τα μάτια του είναι σκούρα και εκφραστικά, η ουρά του πάντοτε χαρούμενα σηκωμένη και η λευκή, μαλακή και μπουκλωτή του χαίτη λειτουργεί πάντα σαν μαγνήτης, προσελκύοντας χάδια. 



Συμπεριφορά:  Το "φουντωτό" Bichon Frise είναι ένα σκυλάκι που έχει ανάγκη την ανθρώπινη συντροφιά. Είναι ζωηρό, φιλικό και έξυπνο αλλά ταυτόχρονα ανεξάρτητο και με περίσσεια αυτοπεποίθηση. Αυτό το έξυπνο μικρό σκυλί είναι εύκολο να εκπαιδευθεί και να δίνει αγάπη σε όλους καθώς θέλει οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι. Είναι εκ φύσεως κοινωνικά και είναι πιο ευτυχισμένα όταν είναι μέρος μιας οικογένειας που θα τους παίρνει μαζί παντού. Όντας κοινωνικό σημαίνει επίσης ότι είναι άνετο στην παρέα με άλλα σκυλιά και κατοικίδια ζώα.Αγαπάει τα παιδιά και τα παιχνίδια με την οικογένεια, γαβγίζει αρκετά στην παρουσία των ξένων αλλά γενικά είναι μια καλόβολη και ήσυχη παρουσία μέσα στο σπίτι. Χρησιμοποιείται ως φύλακας και για να εκτελεί κόλπα, η ράτσα αυτή είναι ανταγωνιστική και υπάκουη. 


Φροντίδα: Το Bichon Frise xρειάζεται καθημερινή περιποίηση για να μη γεμίσει κόμπους και πλύσιμο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Επιβεβλημένη είναι επίσης και η επαγγελματική περιποίηση μια φορά το μήνα.Τα Bichon Frise έχουν μια ευπάθεια στα μάτια και μια τάση για καταρράκτη. Επιβάλλεται το συχνό πλύσιμο και το ψαλίδισμα γύρω από την περιοχή αλλά και το τσεκάρισμα κατά τις επισκέψεις στον κτηνίατρο. Είναι επίσης επιρρεπή στα τσιμπήματα των ψύλλων.







    

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

ΧΡΗΣΤΙΝΑ είπε...

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΕΝΑ ΜΠΙΖΟΝ ΦΡΕΕΖΕ ??

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοι αναγνώστες και αναγνώστριες τα σχόλια βοηθούν στην βελτίωση του blog ...