RSS

Affenpinscher ,Afghan Hound

Affenpinscher                        toy dog

Σκύλος Affenpinscher σε λευκό φόντο 
 Ύψος:25-30 cm
 Bάρος:3.5-4.5 kg
  
Εμφάνιση:Εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα τετράποδα της toy κατηγορίας του είναι το ιδιαίτερο παρουσιαστικό του. Ο λόγος φυσικά για το κεφάλι του Affenpinscher που ενέπνευσε τους Γερμανούς "νονούς" του να το ονομάσουν... τεριέ με κεφάλι μαιμούς (στα γερμανικά η λέξη ´affenpinscher´ σημαίνει «monkey terrier»). Το μικρόσωμο σκυλί με την "αυθάδη" έκφραση είναι συνήθως μαύρο ή σκούρο γκρι και το τρίχωμα στο σώμα του είναι σκληρό και λείο, ενώ στο κεφάλι του 
τραχύ. Είναι σφιχτοδεμένο και φέρει την ουρά ψηλά. Όσο για το πολυσυζητημένο προσωπό του; Έχει κοντή μύτη και τα μάτια του είναι σκούρα, μεγάλα και στρογγυλεμμένα.  

Συμπεριφορά:Το Affenpinscher έχει μια κλασική τεριέ προσωπικότητα. Έχουν την τάση να τα πηγαίνουν καλά με άλλα σκυλιά και ζώα κυρίως όταν μεγαλώνουν παρέα. Είναι πολυάσχολα, τολμηρά, αδιάκριτα και επίμονα, αλλά αγαπούν επίσης το έντονο παιχνίδι. Ζωηρό και έξυπνο σκυλί και ταυτόχρονα θαρραλέο, το Affenpinscher είναι ένας άφοβος υπερασπιστής που μπορεί να γίνει γρήγορα αυταρχικό, εάν οι ιδιοκτήτες δεν δίνουν τους κατάλληλους κανόνες, τα όρια και τους περιορισμούς ώστε να είναι συνεχώς αυτοί  οι ηγέτες  του σκύλου. Είναι πολύ στοργικό και διασκεδαστικό.


Φροντίδα:Αν και είναι ένα ιδιαίτερα ενεργητικό σκυλί, το Affenpinscher  δεν πρόκειται να νιώσει δυσφορία στο διαμέρισμα, καθώς οι ανάγκες άσκησής του μπορούν να ικανοποιηθούν με το εσωτερικό παιχνίδι.Υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και η υγρασία μπορούν να του προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, το Affenpinscher έχει ευαισθησία στα ισχία και στα γόνατα. Το Affenpinscher χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση με έντονο το στοιχείο του παιχνιδιού, καθώς και ποικιλία για να μην βαριέται.





     Afghan Hound                        Large Dog
               
 Ύψος :63-73 cm
  Βάρος: 23-27 kg


σκύλος Afghan Hound με χτενισμένο μακρύ τρίχωμα
Εμφάνιση:Το Afghan hound έχει μακρύ κεφάλι -όχι ιδιαίτερα μικρό- και λεπτή μουσούδα που καταλήγει σε σκούρα μύτη. Τα μάτια του είναι αμυγδαλωτά και σκουρόχρωμα, ενώ τα αυτιά του είναι τοποθετημένα χαμηλά και πολύ πίσω στον κρανιακό θόλο,  κρέμονται κολλητά στο κεφάλι και είναι σκεπασμένα από απαλό, μεταξένιο τρίχωμα. Ο λαιμός του στέκει περήφανα και είναι μακρύς και δυνατός. Η ουρά του είναι μακριά και σχηματίζει δαχτυλίδι στην άκρη. Το τρίχωμα είναι μεταξένιο, πολύ μακρύ και λεπτό, ενώ στους ώμους και και προς το πίσω μέρος του κορμού είναι κοντό και κολλητό στο σώμα. Όσο αφορά το χρώμα του, το Afghan hound μπορεί να έχει όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς. 
 
 
Συμπεριφορά:
Θαρραλέος, αξιοπρεπής, πολύ γλυκός, πιστός, στοργικός και ευαίσθητος, με χαμηλό επίπεδο κυριαρχίας ο Afghan hound έχει περιγραφεί ως «βασιλιάς των σκυλιών». Μπορεί  να είναι λίγο αποστασιοποιημένος και μοναχικός  για αυτό θα πρέπει να κοινωνικοποιηθεί καλά. Εκπαιδεύεται με τρόπο ήρεμο και σταθερό και επιδέχεται πειθαρχία ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να είναι απειθής εάν  ο ιδιοκτήτης του δεν του δίνει σαφείς οδηγίες ως προς αυτό που αναμένεται  από το ίδιο.
Τείνει σε γενικές γραμμές να είναι καχύποπτος με εκείνους που δεν ξέρει, αλλά όχι επιθετικος και για αυτό  μπορεί να συναναστραφεί άψογα με μεγαλύτερα παιδιά  που γνωρίζουν λόγω ηλικίας πως να φέρονται ως σωστά αφεντικά.Μπορεί να σας φαίνεται πως είναι συνεσταλμένος  αλλά απλά θα χρειάζεται να του δώσετε περισσότερη διανοητική και σωματική άσκηση.Άλλωστε είναι τόσο γλυκός και ευγενικός  ο  Afghan hound που θα απολαμβάνετε την παρέα του.

Φροντίδα:Λόγω του πεισματάρικου χαρακτήρα του δεν εκπαιδεύεται εύκολα.Είναι προτιμότερο να ζει σε μεγάλες εκτάσεις.Το τρίχωμα του πρέπει να βουρτσίζεται τακτικά. Γι αυτό πολλοί ιδιοκτήτες Afghan hound προτιμούν να διατηρούν το τρίχωμά του σε κοντό μάκρος. 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοι αναγνώστες και αναγνώστριες τα σχόλια βοηθούν στην βελτίωση του blog ...