RSS

Scottish Fold,Siamese

Scottish Fold 

Εμφάνιση:Η Scottish Fold είναι μια μεσαίου μεγέθους γάτα, με στιβαρό κορμό και στρογγυλό κεφάλι με μεγάλα μάτια κάθε απόχρωσης, συνήθως όμως κίτρινα. Τα χαρακτηριστικά αυτιά της είναι είτε εμφανίζουν "τριπλή δίπλα", όντας πολύ διπλωμένα, είτε "μονή δίπλα", επιδεικνύοντας απλώς μια "πεσμένη" εμφάνιση. Η ράτσα συναντάται τόσο σε μακρύτριχη όσο και σε κοντότριχη έκδοση, σε κάθε πιθανό χρώμα ή σχέδιο, ακόμα και με σκουρόχρωμα άκρα.

 


Συμπεριφορά: Γάτα με αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα, η Scottish Fold επιλέγει να μη μιλάει πολύ. Είναι ένα ήσυχο ζώο, πιστό και έξυπνο, που αναποκρίνεται στην εκπαίδευση με ευκολία και έχουν φιλική διάθεση απέναντι στους πάντες, ακόμα και τους αγνώστους. Δεν θα μπορούσαν έτσι να μην τα πηγαίνουν καλά με τα παιδιά και τα κατοικίδια και να μην προσαρμόζονται εύκολα σε νέες καταστάσεις!

Φροντίδα: Η περιποίηση της Scottish Fold δεν είναι δύσκολο έργο, καθώς αρκεί ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα για τις κοντότριχες εκπροσώπους του είδους και δύο φορές την εβδομάδα για τις μακρύτριχες.




 Siamese



 Εμφάνιση: Η Siamese ξεχωρίζει για το μακρύ, λυγερό σώμα της, τα διαπεραστικά γαλάζια μάτια της και τη χαρακτηριστική διχρωμία που παρουσιάζει το τρίχωμά της. Το κεφάλι της είναι σφηνοειδές, μετρίου μεγέθους, τα αυτιά μεγάλα και τριγωνικά και το τρίχωμά της κοντό, στιλπνό και λεπτό. Τη συναντάμε σε σκούρο καστανό (seal), σοκολατί, λιλά και μπλέ, αν και στη Βρετανία αναγνωρίζονται και άλλα χρώματα.


Συμπεριφορά:  Οι Siamese είναι γάτες που αφοσιώνονται πραγματικά στους ανθρώπους, καθιστώντας την ένα από τα καταλληλότερα ζώα συντροφιάς. Αθλητική, τρυφερή και εξαιρετικά περίεργη, η Siamese θέλει να είναι συνέχεια κοντά στους ανθρώπους που αγαπάει και να μοιράζεται μαζί τους τα πάντα. Πρόκειται ίσως για την πιο "φλύαρη" γάτα του ζωικού βασιλείου, με οξύ νου και ευφυία που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική εκπαίδευσή της. 


Φροντίδα:  Το τρίχωμα της Siamese δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα θεωρείται ικανό να διατηρήσει τη γυαλάδα στο εντυπωσιακό τρίχωμά της.
Το τρίχωμα της Siamese - και ιδιαίτερα οι άκρες - σκουραίνουν με την ηλικία, καθώς τα γατάκια γεννιούνται σχεδόν ολόλευκα.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοι αναγνώστες και αναγνώστριες τα σχόλια βοηθούν στην βελτίωση του blog ...