RSS

Ragamuffin, Ragdoll, Russian Blue

 Ragamuffin


Εμφάνιση: Η Ragamuffin είναι μια μεγάλη, βαρυκόκκαλη γάτα με μακρύ, πυκνό και μεταξένιο τρίχωμα κάθε πιθανού χρώματος και σχεδίου.





Συμπεριφορά:Οι Ragamuffin
είναι τρυφερά ζώα που θέλουν συνέχεια τα φώτα επάνω τους. Αγαπούν να είναι στο επίκεντρο της προσοχής και απεχθάνονται να μένουν μόνες τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γι´ αυτό και περνούν καλύτερα σε σπίτια που διαθέτουν παραπάνω από ένα ζώα. Πρόκειται για μειλήχια ζώα, με πολλή υπομονή και μεγάλες ανοχές.


 

Φροντίδα: Παρότι ημίμακρο το τρίχωμα της Ragamuffin, εντούτοις η περιποίησή του δεν αποτελεί δύσκολη υπόθεση. Αρκεί ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα για να διατηρείται λείο και στιλπνό.









Ragdoll

 
Εμφάνιση: Οι Ragdoll είναι μεγαλόσωμες γάτες, με στρογγυλό κεφάλι, γαλάζια μάτια και μετρίου μεγέθους αυτιά. Η ουρά τους είναι φουντωτή και μακριά και το τρίχωμά τους ημίμακρο, σε χρώματα και σχέδιο που θυμίζουν αυτό της Σιαμέζας: τονισμένα, σκουρότερα άκρα σε σοκολατί, λιλά, μπλε, κανελί κ.α. αλλά με λευκές "κάλτσες" στις πατούσες.


Συμπεριφορά:  Η Ragdoll είναι μια ιδανική σύντροφος αγκαλιάς, χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις ή απρόβλεπτες εκρήξεις. Πρόκειται για μια γλυκιά, τρυφερή γάτα, με αφοσίωση και αγάπη για τα αφεντικά της που δύσκολα θα επεβίωνε χωρίς την ανθρώπινη φροντίδα. Έχει ήρεμο και σταθερό χαρακτήρα, συμπαθεί τα παιδιά και τα κατοικίδια και δεν αντιστέκεται τόσο στο νερό όσο άλλες ράτσες.

Φροντίδα: Το τρίχωμα της Ragdoll δεν είναι τόσο δύσκολο στην περιποίηση όσο θα φανταζόταν κανείς. Καθώς δεν σχηματίζει εύκολα κόμπους, ένα βούρτσισμα μια φορά την εβδομάδα θεωρείται ικανό να κρατήσει μακριά τις νεκρές τρίχες και την υφή της λεία και μεταξένια.



Russian Blue


Εμφάνιση: Η Russian Blue είναι μια μεσαίου μεγέθους γάτα, με μυώδες, αθλητικό σώμα και ψηλά πόδια. Έχουν σφηνοειδές κεφάλι, μεγάλα πράσινα μάτια και τριγωνικά αυτιά. Το διάσημο τρίχωμά τους είναι πάντα μπλε, διπλό, με ένα χαρακτηριστικό ιρίδισμα στις άκρες της τρίχας και στιλπνή, απαλή υφή.
 

Συμπεριφορά: Έξυπνη και προσεκτική, η Russian Blue σπάνια θα κινειθεί πριν εξετάσει καλά την κάθε κατάσταση. Μόλις όμως εμπιστευτεί κάποιον, ουδόλως θα δυσκολευτεί να εκδηλώσει την αγάπη και την αφοσίωσή της. Τους αρέσει το παιχνίδι είτε με παιδιά, είτε με ζώα και εκπαιδεύονται με ιδιαίτερη ευκολία. Δεν ανταποκρίνονται με άνεση ωστόσο σε οτιδήποτε τις βγάζει από τη ρουτίνα τους και δεν ανοίγονται εύκολα σε αγνώστους.




Φροντίδα: Το εντυπωσιακό τρίχωμα της Russian Blue συντηρείται άψογο μόλις με ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα. Παρότι όλες οι γάτες θέλουν καθαρή την άμμο τους, οι Russian Blue είναι περισσότερο σχολαστικές από κάθε άλλη γάτα σε αυτό το ζήτημα.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοι αναγνώστες και αναγνώστριες τα σχόλια βοηθούν στην βελτίωση του blog ...