RSS

Πως να βοηθήσουμε την γάτα μας να δροσιστεί

Πώς να βοηθήσουμε τη γάτα μας να δροσιστεί
Οι γάτες αγαπούν τον ήλιο και τη ζέστη! Προκειμένου να ζεσταθούν ξαπλώνουν ανάσκελα για να βλέπει ο ήλιος την κοιλίτσα τους. Σίγουρα όμως θα έχετε προσέξει πως και η αγάπη τους αυτή έχει τα όριά της. Κάποια στιγμή ζεσταίνονται και αναζητούν τρόπους να δροσιστούν.
Οι γάτες που υπερθερμαίνονται το καλοκαίρι φτάνουν να υποφέρουν από αφυδάτωση, δύσπνοια (λαχανιάζουν όπως οι σκύλοι), ή ακόμα και θερμοπληξία. Εξασφαλίζοντας στη γάτα σας ένα δροσερό μέρος, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα έχει ένα ευχάριστο και δροσερό καλοκαίρι.

Η γούνα της γάτας είναι έτσι σχεδιασμένη που το καλοκαίρι τη δροσίζει. Προστατεύει το δέρμα της από την άμεση επαφή με τον ήλιο και δημιουργεί “μόνωση” εναντίον της ζέστης. Για το λόγο αυτό δεν συνηθίζεται να κουρεύουμε τις γάτες, τις χτενίζουμε όμως τακτικά, για να μη δημιουργηθούν κόμποι που θα εμποδίζουν τον αέρα να περνάει.

Φροντίστε η θερμοκρασία του σπιτιού να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, τέτοια που είναι ανεκτά και από τον άνθρωπο. Κατεβάστε τα παντζούρια και τις τέντες των παραθύρων που τα βλέπει ο ήλιος και ανοίξτε τα παράθυρα για να δημιουργηθεί ρεύμα αέρα.

Αν υπάρχει κλιματιστικό στο χώρο ή ακόμα και ανεμιστήρας, μην το έχετε ρυθμισμένο να “χτυπάει” πάνω στη γάτα, γιατί όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα ζωάκια κινδυνεύουν να αρρωστήσουν.

Το καθαρό και δροσερό νερό είναι απαραίτητο για τα ζωάκια στη διάρκεια όλης της χρονιάς πόσο μάλλον όταν έχει ζέστη. Μια καλή ιδέα για να διατηρηθεί το νεράκι δροσερό περισσότερη ώρα είναι να ρίξετε ένα παγάκι μέσα.

Τα σημεία που έχουν την υψηλότερη θερμοκρασία στο σώμα της γάτας είναι τα πατουσάκια της, οι μασχάλες, η κοιλίτσα της και πίσω από τα αυτάκια της. Στα σημεία αυτά μπορείτε να τη χαϊδεύετε περνώντας πάνω της μια βρεγμένη πετσέτα και έτσι να τη δροσίσετε!

Αν πρέπει να πάρουμε τη γάτα μαζί μας, εκτός σπιτιού, δεν ξεχνάμε να έχουμε μαζί μας δροσερό νερό και ένα μπολάκι. Και φυσικά δεν την αφήνουμε ποτέ μέσα στο αμάξι, ούτε καν “για λίγο”. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοι αναγνώστες και αναγνώστριες τα σχόλια βοηθούν στην βελτίωση του blog ...