RSS

Maine Coon,Munskin

Maine Coon 

Εμφάνιση: Τα χαρακτηριστικά που κάνουν ιδιαίτερες τις Maine Coon, τουλάχιστον σε επίπεδο εμφάνισης, είναι το μακρύ, πλούσιο τρίχωμά της και το μεγάλο της μέγεθος, που αγγίζει τις διαστάσεις ενός σκύλου. Έχουν τετραγωνισμένο κεφάλι, με μεγάλα αυτιά και μάτια και βαρύ σκελετό. Συναντώνται σε πολλά χρώματα και σχέδια.

 

Συμπεριφορά: Οι Maine Coon είναι εξαιρετικά έξυπνες, δραστήριες και παιχνιδιάρες. Περνάνε καλά με την παρέα των παιδιών και των κατοικίδιων, συμπεριλαμβανομένων και των σκύλων. Είναι μια κοινωνική, εξωστρεφής ράτσα, τρυφερή με την οικογένεια, χωρίς ωστόσο να "κρέμεται" από αυτή.

Φροντίδα: Το μακρύ τρίχωμα της Maine Coon παραδόξως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς οι ίδιες περιποιούνται πολύ καλά τον εαυτό τους! Αρκεί ένα εβδομαδιαίο χτένισμα για την απομάκρυνση της νεκρής τρίχας. * Οι Maine Coon αργούν να ωριμάσουν, φτάνοντας συχνά να παραμένουν "μεγαλόσωμα γατάκια" ακόμα και μέχρι την ηλικία των 4 ή 5 ετών.





 Munchkin 

Εμφάνιση:Το κύριο χαρακτηριστικό της Munchkin είναι τα κοντά της πόδια, αποτέλεσμα ενός υπολειπόμενου γονιδίου. Το υπόλοιπο σώμα της είναι  μεσαίου μεγέθους με αρμονικές αναλογίες. Οι Munchkin συναντώνται τόσο σε μακρύτριχη όσο και κοντότριχη εκδοχή και σχεδόν σε κάθε χρώμα και σχέδιο.

 
Συμπεριφορά: Παρά τα κοντά τους πόδια, οι Munchkin είναι πολύ δραστήριες γάτες που δεν θα δυσκολευτούν να σκαρφαλώσουν στα ψηλότερα σημεία. Πρόκειται για εξωστρεφείς, παιχνιδιάρες γάτες που αγαπούν τα παιδιά και τα κατοικίδια και θα εξερευνήσουν τους πάντες και τα πάντα. Δεν είναι, ωστόσο, ασφαλές να γίνονται προβλέψεις καθώς στη συγκεκριμένη ράτσα κάθε γάτα μπορεί να έχει τη δική της προσωπικότητα. 



Φροντίδα: Οι κοντότριχες Munchkin  απαιτούν ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα για να διατηρείται μεταξένια η υφή του τριχώματός τους, ενώ οι μακρύτριχες χρειάζονται περιποίηση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα προκειμένου να αποφεύγεται η δημιουργία κόμπων. 









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοι αναγνώστες και αναγνώστριες τα σχόλια βοηθούν στην βελτίωση του blog ...