RSS

American Bobtail,American Curl,Antipondean


 American Bobtail 

Εμφάνιση: H American Bobtail είναι μια γάτα με ελαφρώς ορθογώνια κατασκευή και χαρακτηριστική κοντή ουρά, σχεδόν στο 1/3 μιας κλασικής ουράς γάτας. Το τρίχωμά τους συναντάται σε κάθε πιθανή απόχρωση (γεγονός που δημιουργεί εναλλαγές και στο χρώμα των ματιών) και διακρίνεται σε δύο ποικιλλίες: την κοντότριχη και τη μακρύτριχη. Το τρίχωμα και των δύο είναι διπλό και αδιάβροχο. Μπορεί να είναι είτε μακρύτριχη είτε κοντότριχη.

Συμπεριφορά: H American Bobtail δεν είναι μια γάτα που έχει κατασταλαγμένα χαρακτηριστικά, καθώς θεωρείται ότι βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Σε γενικές γραμμές επιδεικνύει έναν παιχνιδιάρικο, δραστήριο χαρακτήρα, με μεγάλες δόσεις ανεξαρτησίας. Δένεται με τους ανθρώπους και τα μεγαλύτερα παιδιά και τα πηγαίνει καλά με τα κατοικίδια του σπιτιού, όταν αυτά δεν την προκαλούν. 

Φροντίδα:Όσες American Bobtail γεννιούνται χωρίς ουρά ,κάτι που δεν είναι εντελώς απίθανο, ενδέχεται να παρουσιάσουν προβλήματα που σχετίζονται με δυσκειτουργίες της σπονδυλικής στήλης.






 American Curl


  Εμφάνιση: Το βασικό  χαρακτηριστικό της American Curl που τη διαχωρίζει από κάθε άλλη ράτσα γάτας, είναι τα "γυριστά" αυτιά της, που διπλώνουν προς τα πίσω. Πέραν αυτού, πρόκειται για μια μεσαίου μεγάθους γάτα, με στρογγυλό κεφάλι και μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια. Η ράτσα χωρίζεται σε δύο εκδοχές ανάλογα με το μήκος της τρίχας της: την κοντότριχη και τη μακρύτριχη. Και οι δύο εκδοχές συναντώνται σε κάθε πιθανή απόχρωση και συνδυασμό χρωμάτων.

Συμπεριφορά:Οι American Curl διαφέρουν η μια από την άλλη σε χαρακτήρα, στα γενικά χαρακτηριστικά τους όμως αναφέρονται η φιλικότητα και η ανάγκη τους για συντροφιά, καθώς και η αγάπη τους για τα παιδιά και τα κατοικίδια της οικογένειας. Είναι πάντα παιχνιδιάρικες, ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες αλλά δεν είναι ιδιαίτερα "ομιλητικές".

Φροντίδα:Το τρίχωμα της American Curl δεν χρειάζεται παρά ελάχιστη φροντίδα, καθώς τόσο η κοντότριχη όσο και η μακρύτριχη εκδοχή της ράτσας δεν διαθέτει υπόστρωμα και άρα δεν μαδάει ιδιαίτερα. Χρειάζεται συχνό έλεγχο των αυτιών της για να επιβεβαιώνεται η καλή τους υγειινή.

 

 

 

Antipondean

 

Εμφάνιση:Η Antipodean είναι μια γάτα μετρίου μεγέθους, με μυώδη σκελετό και "βαρείς" μύες. Τα μάτια της είναι ελαφρώς αμυγδαλωτά, σε κάθε πιθανό χρώμα, και τα αυτιά της μετρίου μεγέθους, με στρογγυλεμένες άκρες. Το τρίχωμά της είναι κοντό, πυκνό και γυαλιστερό, χωρίς υπόστρωμα.(δεν είναι μακρύτριχη

Συμπεριφορά:  Οι Antipodean είναι υγιείς γάτες, με υψηλά ποσοστά μακροζωίας. Πρόκειται για μια έξυπνη ράτσα, με προσαρμοστικότητα απέναντι στις καταστάσεις και τα περιβάλλοντα. 
Φροντίδα:Το τρίχωμα της Antipodean δεν χρειάζεται παρά ελάχιστη φροντίδα, καθώς δεν διαθέτει υπόστρωμα και άρα δεν μαδάει ιδιαίτερα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοι αναγνώστες και αναγνώστριες τα σχόλια βοηθούν στην βελτίωση του blog ...